Normal_normal_gehandicapt__rolstoel__vervoer

Als PlusOV het leerlingenvervoer en dagbestedingsvervoer in de regio Apeldoorn niet snel verbetert, gaat de gemeente stappen ondernemen. PlusOV heeft problemen met de wisselende routes en het vervoeren van steeds andere kinderen in hetzelfde busje. Eén chauffeur zou de kinderen zelfs hebben gevraagd naar de route. Er komt in ieder geval een onafhankelijk onderzoek naar de vervoerder, want wethouder Kruithof wil voorkomen dat de problemen ook volgend jaar aanhouden. Dat meldt Omroep Gelderland. 

Het is voor PlusOV de eerste keer dat het leerlingenvervoer en dagbestedingsvervoer mag doen voor enkele gemeenten in de regio Apeldoorn. Maar het gaat niet goed. Ouders van kinderen die gebruikmaken van PlusOV klagen continu over de service van het bedrijf. De gemeente Apeldoorn hield daarom een telefonische enquête. “We hebben nu zo’n vijftig telefoontjes gepleegd. Bij zeker een derde gaat het vervoer nu niet goed. Dat vinden wij bijzonder zorgelijk”, zegt Kruithof.

Niet alleen ouders van leerlingen die speciaal vervoer nodig hebben ervaren problemen. Ook het vervoer van ouderen en andere mensen die hulp nodig hebben gaat bijzonder stroef. Zo worden mensen soms helemaal niet opgehaald en als ze wel worden opgehaald lopen ze tijdens de rit enorm vertraging op. De gemeente wil achterhalen wat er niet goed gaat bij PlusOV. Deze week besluiten de gemeenten wie het onafhankelijk onderzoek gaat uitvoeren. Het is de bedoeling dat begin november duidelijk is waar het misgaat, dus er is enige haast geboden.

Ouders die niet meer willen dat hun kind met PlusOV rijdt, mogen een ander taxibedrijf uitkiezen. De gemeente betaalt. Ook als ze ervoor kiezen om hun kinderen zelf bij school af te leveren.

Door: Redactie Nationale Zorggids