Normal_handicap__rolstoel__kind__speciaal_onderwijs__beperking

De uithuisplaatsing van de tienjarige ongeneeslijk zieke jongen Amir geldt tot zeker 5 november. De jongen die tevens kampt met een verstandelijke beperking zit, zo blijkt nu, in een kinderverpleeghuis. Zijn ouders mogen hem dagelijks komen bezoeken. De advocaat van de ouders van de tienjarige Amir vindt het jammer dat hij in de laatste fase van zijn leven niet bij zijn ouders kan zijn. Dat meldt NOS.

“Amir is stervende en zit in de laatste fase van zijn leven. We moeten ervoor zorgen dat hij zo snel mogelijk thuis komt. Ik ben nog in overleg met de ouders om te bepalen of we in hoger beroep gaan, maar de vraag is of dat de zaak zal versnellen”, aldus advocaat Joancy Breeveld.

De jongen werd vorige week zonder waarschuwing vooraf bij zijn ouders die in een asielzoekerscentrum zitten, weggehaald. Omdat dit in het belang van het kind zou zijn en hij in het azc niet de juiste zorg kan krijgen. De ouders en advocaat vinden het juist nu hij uitbehandeld is belangrijk om hem in een vertrouwde omgeving te houden. Eerder gaf het gezin nog aan niet te weten waar hun zoon verbleef. De Kinderbescherming zou hen hiervan niet op de hoogte hebben gesteld.

Hoewel het gezin al zes jaar in Nederland woont, gaf demissionair staatssecretaris vorig jaar pas een verblijfsvergunning af. Het gezin maakt hierdoor aanspraak op een eigen woning, maar heeft tot nu toe niets toegezegd gekregen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids