Normal_rss_entry-105740

De tienjarige Amir, het terminaal zieke jongetje over wie een juridische strijd speelt tussen zijn ouders en de kinderbescherming, kan in het ziekenhuis zijn ouders ontvangen. Amir is vrijdag opgenomen in het UMCG in Groningen. Een stichting heeft ervoor gezorgd dat de ouders vlakbij het ziekenhuis kunnen verblijven.

Volgens Joancy Breeveld, advocaat van de familie, is een en ander te danken aan de stichting Liva die zich inzet om het gezin weer te herenigen. Het verblijf in Groningen scheelt de ouders enorm veel reistijd. Zij wonen in een asielzoekerscentrum in Emmen. Advocaat Breeveld zegt tientallen reacties van mensen te hebben gekregen die hulp of geld willen aanbieden.

De rechter oordeelde donderdag nog dat Amir in een gehandicapteninstelling moet blijven. Hij is door de Raad voor de Kinderbescherming uit huis geplaatst en volgens de rechter is het in zijn belang om in de instelling te blijven. Het gezin woont in een asielzoekerscentrum in Emmen.

De ouders willen hun zoon in zijn laatste levensfase zelf verzorgen. Ze zijn in beroep gegaan tegen de uitspraak. De advocaat weet nog niet wanneer de zaak voor het hof zal dienen. Ze hoopt dat de kinderbescherming alsnog zelf beslist dat Amir naar zijn ouders mag. "Hij ligt nu op een vreemde plek in een kamer, terwijl hij thuis zijn broertjes en zusjes om zich heen heeft.''

Door: ANP