Normal_normal_rolstoel__3_

Wie in een rolstoel zit, kan met de app fuelService gemakkelijk hulp regelen bij het tanken. fuelService is bedacht door bestuurders die niet meer met hun gehandicaptenkaart wilden zwaaien of claxonneren in de hoop hulp te krijgen bij het tanken. Dat meldt Ieder(in). 

“Om te voorkomen dat je voor niets rijdt, kun je met de app vooraf checken welk benzinestation je kan helpen. Daarnaast kun je bij aankomst melden bij welke pomp je geholpen wilt worden”, zet Corinne Jeanmaire, initiatiefneemster van fuelService Nederland en zelf rolstoelgebruiker.

fuelService ging eerder dit jaar van start in het Verenigd Koningrijk. Inmiddels zijn daar al 2.000 tankstations aangesloten. Shell heeft zich als eerste Nederlands energiebedrijf aan de app verbonden. Op dit moment zijn 250 tankstations in de app te vinden.

Otwin van Dijk, oud-Tweede-Kamerlid en voorzitter van Stichting Keurmerk voor Toegankelijkheid over de nieuwe app: “fuelService draagt op een slimme en praktische manier bij aan de oplossing van een van de grootste uitdagingen voor gehandicapte autobestuurders. We roepen andere oliemaatschappijen op zich bij dit initiatief aan te sluiten. Toegankelijkheid moet de norm worden, ook bij tankstations!”. Ieder(in) sluit zich bij deze oproep aan.

De app is gratis te downloaden voor iOS, Android en Windows.

Door: Redactie Nationale Zorggids