Logo_logo_igj

Zorgerf Waarland heeft voldaan aan de eisen die de  Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd stelde. De inspectie heeft de last onder dwangsom voor Zorgerf Waarland (voorheen Het Groene Erf) daarom beëindigd. Het handhavingstraject is hiermee tot een einde gekomen. Zorgerf Waarland mag het aantal Wlz-cliënten weer uitbreiden. Dat meldt IGJ. 

In december 2016 gaf de inspectie Het Groene Erf een aanwijzing. Volgens de inspectie voldeed de zorg niet aan de normen en leidde dit tot risico’s voor cliënten.

Omdat Het Groene Erf niet voldeed aan de aanwijzing, legde de inspectie in mei 2017 een last onder dwangsom op. Inmiddels is het faillissement van Het Groene Erf uitgesproken. De zorgverlening is overgenomen door een nieuwe bestuurder onder de nieuw opgerichte stichting Zorgerf Waarland.

Tijdens verschillende bezoeken heeft de inspectie gezien dat Zorgerf Waarland hard heeft gewerkt om te voldoen aan de normen. In september 2017 bleek dat Zorgerf Waarland aan alle normen uit de aanwijzing voldeed. Daarom heeft de inspectie de last onder dwangsom beëindigd. Het handhavingstraject is hiermee tot een einde gekomen.

Zorgerf Waarland s een kleinschalige zorgaanbieder. De organisatie biedt zorg aan cliënten met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking. Er wordt persoonlijke verzorging, begeleiding, verblijf en dagbesteding geboden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids