Normal_rolstoel_3

Taxiritten worden in de toekomst zo’n 10 procent duurder. Een tegenvaller voor taxichauffeurs, 'reguliere' klanten en mensen met een beperking. Wie een beperking heeft, kan gebruikmaken van patiëntenvervoer. Twee derde van de taxiritten bestaat uit het vervoeren van rolstoelgebruikers of anderszins gehandicapte mensen. Zij hoeven het vervoer niet zelf te betalen, maar deze ritten zullen fiks duurder worden. Dat meldt RTL Nieuws. 

Patiëntenvervoer met taxi’s wordt straks tientallen miljoenen euro’s duurder voor zorgverzekeraars en gemeenten. “Dat blijkt uit onze eerste berekeningen. Als een gemeente maar een maximaal budget heeft, dan kan dat gevolgen hebben. Bijvoorbeeld dat er minder ritjes vergoed gaan worden. En dat moeten we toch niet willen”, zegt Hubert Anderla van brancheorganisatie KNV Taxi.

Het belastingvoordeel voor taxichauffeurs bij de aanschaf van een nieuwe auto wordt afgeschaft. Een gemiddelde taxi krijgt zo’n 9.000 euro terug. Als het gaat om een rolstoelbusje loopt dat bedrag op tot 30.000 euro belastingvoordeel. Hierdoor gaan chauffeurs er maandelijks enkele honderden euro’s op achteruit.

Door: Redactie Nationale Zorggids