Normal_treinstation

Sinds vandaag zijn alle stations in Nederland toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Er is de afgelopen tijd een geleidelijn aangelegd van 90 kilometer, waarmee blinden en slechtzienden hun weg op ieder station kunnen vinden. Dat meldt de Oogvereniging. 

Naast een voelbare en zichtbare geleidelijn op 410 stations, zijn er ook voelbare bordjes opgehangen bij trappen en liften. Op die bordjes staat vermeld naar welk perron een bepaalde trap of lift gaat. Blinden of slechtzienden die behoefte hebben aan een gesproken routebeschrijving kunnen daar vanaf nu naar luisteren en op de stations Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal zijn stationsplattegronden neergezet waar visueel beperkten gebruik van kunnen maken.

“Wat nu gerealiseerd is, is een lang gekoesterde wens. Het is het resultaat van een intensieve samenwerking van de Oogvereniging en haar voorgangers met ProRail en PBTconsult. Vele enthousiaste en betrokken vrijwilligers hebben eraan meegewerkt”, aldus Joop Aarts, directeur Oogvereniging.

Door: Redactie Nationale Zorggids