Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) heeft Stichting Tragel Zorg onder verscherpt toezicht gesteld. Het verscherpt toezicht duurt zes maanden. Het geldt voor de locatie Hoevedreef 7 in Clinge. Dit meldt IGJ i.o.

Op de betreffende locatie wordt zorg verleend aan cliënten met een lichte tot zeer ernstige verstandelijke beperking. De organisatie en de kwaliteit van deze zorg voldoen onvoldoende aan de normen waaraan de inspectie heeft getoetst. De zorg is onvoldoende persoonsgericht. Ook vindt de inspectie het gebouw ongeschikt voor deze cliënten.

De inspectie heeft tijdens eerdere bezoeken aan deze locatie, in 2015 en 2016, al tekortkomingen gezien. In de daarop volgende periode heeft de instelling verbetermaatregelen genomen. De inspectie ziet de inzet en goede wil van hardwerkende zorgverleners, maar de inspectie vindt de kwaliteit van de zorg nog onvoldoende.

De inspectie kan de locatie in het kader van het verscherpte toezicht komende tijd zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken. Voor het einde van de periode beoordeelt de inspectie of de kwaliteit van de zorg op orde is en het verscherpt toezicht kan worden opgeheven. Ook kan de inspectie het verscherpt toezicht verlengen of bestuursrechtelijke maatregelen opleggen.

Door: Redactie Nationale Zorggids