Normal_bus__vervoer__leerlingenvervoer

Ouders van leerlingen die gebruik maken van het leerlingenvervoer van PlusOV kunnen sinds kort hun klachten kwijt bij het nieuwe Meldpunt PlusOV. Het bedrijf faalt al langer in het veilig en correct vervoeren van leerlingen van Het Kroonpad, een regionale school voor speciaal onderwijs voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking. Ook is er online een petitie gestart waarin de problemen met het leerlingenvervoer aan de kaak worden gesteld. Dit meldt De Stentor.

PlusOV regelt sinds augustus het speciaal leerlingenvervoer en dagbestedingsvervoer in de gemeenten van de Stedendriehoek en Hattem en Heerde. Maar het gaat niet goed. Ouders van kinderen die gebruikmaken van PlusOV klagen continu over de service van het bedrijf.  PlusOV heeft problemen met de wisselende routes en het vervoeren van steeds andere kinderen in hetzelfde busje. Daardoor komen busjes soms niet opdagen, zijn ze veel te laat of hebben ze niet de juiste hulpmiddelen aan boord.

Het online Meldpunt PlusOV verzamelt alle klachten in een rapport. Deze zal volgende maand worden overhandigd aan de wethouders van de verschillende gemeenten. De initiatiefnemer hoopt dat hiermee de ogen van de politici nogmaals worden geopend en dat er nog voor de kerstvakantie ondersteuning komt vanuit de gemeenten.

De gemeente Apeldoorn had al in september onafhankelijk onderzoek beloofd, nadat uit een telefonische enquête was gebleken dat bij een derde van de mensen die gebruik maakten van PlusOV het vervoer niet goed ging. Dit zou begin november afgerond moeten zijn.

Door: Redactie Nationale Zorggids