Normal_nsgk_collecte

Duizenden vrijwilligers gaan vanaf vandaag weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Zij komen aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, van 13 tot en met 18 november. Dat meldt NSGK. 

NSGK doet met twintig andere landelijke goede doelen in zo’n 50 gemeenten door Nederland een proef met digitale collectebussen. Met deze bus kunnen, naast contante donaties, ook (contactloze) pindonaties gedaan worden. Een primeur op collectegebied. Ook zonder kleingeld in huis kan iedereen veilig en anoniem doneren.

In de Nederlandse samenleving zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Veel kinderen met een handicap gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen. Of ze gaan helemaal niet naar school. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet toegankelijk, evenmin als de sportclub, de theatercursus of de arbeidsmarkt. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. NSGK helpt om deze drempels uit de weg te ruimen. Zodat zij gewoon kunnen spelen, leren, wonen en werken, sámen met niet-gehandicapte leeftijdgenoten.

NSGK kan dit werk doen dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers, die zich daarvoor belangeloos inzetten. Met de opbrengst van de collecte steunt NSGK projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland.  Wie geen collectant aan de deur heeft gehad, maar toch een bijdrage wil leveren kan een sms sturen naar 4333 met de afkorting NSGK. Dit is een eenmalige gifte van 2,50 euro. Doneren kan ook via www.nsgk.nl. 

Door: Redactie Nationale Zorggids