Normal_droomvlucht__efteling_

Rolstoelgebruikers die graag ooit nog eens in de Droomvlucht van de Efteling willen, kunnen daar binnenkort via virtual reality in stappen. Een student Creative Technology ontwikkelde de virtual reality-variant van de Droomvlucht. Momenteel zoekt een projectteam uit wat werkt en wat niet en mogen testpersonen de virutele rit beoordelen. Dat meldt RTL Nieuws.

“Ik wilde graag mindervalide mensen in het pretpark helpen en heb onderzocht hoe techniek daarbij kan helpen. Toen ik hoorde dat rolstoelers niet in de Droomvlucht kunnen, leek het me een goed plan om een VR-versie hiervan te maken”, legt student Freek uit. Hoewel het niet nieuw is om virtual reality te gebruiken bij bijvoorbeeld achtbanen, is de versie van Freek geheel nieuw.

Rolstoelgebruikers kunnen namelijk van de attractie genieten samen met hun familieleden of vrienden. Zij die wel in de Droomvlucht kunnen stappen, staan via koptelefoon en microfoon met de rolstoelgebruiker in contact. De virtual reality vlucht speelt zich dus tegelijkertijd af met de echte Droomvlucht. Bovendien gaat het niet alleen om beeld en geluid, maar ook geur en gevoel. De VR is aangevuld met wind en de geur van bloemen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids