Logo_stichting_hoogvliegers

Kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, kunnen via Stichting Hoogvliegers de dag van hun leven krijgen wanneer zij een ritje in een helikopter mogen maken. Maar volgens de stichting gaat het veel verder dan alleen een ritje in de lucht. Er zou zelfvertrouwen worden geschonken aan de kinderen en jongeren, bijvoorbeeld door het uitreiken van het Hoogvliegersdiploma. Dit meldt Brabants Dagblad.

Afgelopen weekend was het de beurt aan de 15-jarige Robin Paeshuysen uit Valkenswaard. Vanuit de ‘Brabanthallen Airport’ kon de jongen als co-piloot plaatsnemen in een helikopter en zo de omgeving van Den Bosch vanuit de lucht aanschouwen. Vanuit Stichting Hoogvliegers wordt door middel van vrijwilligers een vlucht aangeboden om de kinderen een leuk uitje te bezorgen. Er zijn ook wel eens zieke kinderen aanwezig, voor wie de stichting een speciaal ambulancevliegtuigje heeft.

Toch gaat het tijdens zo’n dag niet alleen om de vlucht zelf, stelt Frank Bakker, bestuurslid van Stichting Hoogvliegers. “Behalve dat we ze de dag van hun leven proberen te bezorgen, hopen we eveneens dat ze zelfvertrouwen tanken.” Dit gebeurt onder andere door het uitreiken van het Hoogvliegersdiploma. Volgens Bakker is dit soms het enige ‘getuigschrift’ dat het kind krijg in zijn of haar leven. En soms ziet een moeder haar kind na een lange tijd eindelijk weer eens lachen. “Van zulke taferelen krijg ik kippenvel tot aan het bot.”

Door: Redactie Nationale Zorggids