Normal_orcam

Bartiméus organiseert voor mensen die slechtziend of blind zijn op haar ves­ti­ging in Deventer demo-middagen over de moge­lijk­he­den van uiteenlopende mo­biele telefoons en het nieuwe hulpmiddel OrCam MyEye. Dat meldt Bartiméus. 

Bartiméus organiseert op woensdag 17 januari 2018 vanaf 14:00 uur een infomiddag over de mogelijkheden van mobiele telefoons voor mensen die slechtziend of blind zijn. Spe­cia­lis­ten van Bartiméus en leveranciers (WWV en Slechtziend.nl) geven in­for­ma­tie en uitleg over diverse soorten actuele mobiele telefoons, van eenvoudige mo­del­len met beperkte functies  tot modellen met uitgebreide functies. Er is gele­gen­heid voor het stellen van individuele vragen en voor het uitpro­be­ren van de appara­tuur.

Van 15.30 tot 17.30 uur is er speciale gelegenheid voor jongeren om hun vragen te stel­len aan leeftijdsgenoten/ervaringsdeskundigen. Belangstellenden kunnen zich aan­­mel­den via http://bit.ly/devtelefoondemo. Als mensen zich al hebben opgegeven voor de demomiddag van de OrCam MyEye op dezelfde middag (aanmelden daarvoor is niet meer mogelijk) is dat eenvoudig te combineren met de infomiddag mobiele telefoons.

De OrCam MyEye is een intelligente camera die op een poot van een bril wordt ge­klikt. Het apparaatje leest – als je ze aanwijst - teksten in je omgeving voor: straat­naam­bor­den, etiketten, verpakkingen en teksten in kranten, tijdschriften en beeld­scher­men. Ook herkent de OrCam MyEye – indien geprogrammeerd - gezichten van be­ken­den en van voorwerpen, zoals bankbiljetten en je bankpas.

De demo-middagen worden gehouden op de vestiging van Bartiméus aan de Mr. H.F. de Boerlaan 38a te Deventer, vlakbij de MediaMarkt. Bezoekers die met de auto komen wordt geadviseerd gebruik te maken van par­keergarage Boreel bij de MediaMarkt. Kijk voor de route op http://bit.ly/deventerroute.

Door: Redactie Nationale Zorggids