Normal_blinden_bevrijdingsmuseum_beperking

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek biedt ook in 2018 een aantal rondleidingen aan speciaal voor mensen met een visuele beperking. Centraal staat het thema ‘Neem de oorlog onder handen’. Mensen die blind of slechtziend zijn, kunnen zo alsnog een bezoek brengen aan het museum en de bevrijding van Nederland ervaren. Dit meldt het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

In de speciale rondleidingen worden voorwerpen uit het depot gehaald en is er voor alle zintuigen iets te beleven. Zo kunnen bezoekers het gewicht van een granaat voelen, horen zij het geluid van Radio Oranje, ruiken ze surrogaatkoffie en proeven zij bevrijdingsbrood naar origineel recept. Ervaren gidsen vertellen het verhaal van de bevrijding van Nederland aan de hand van vele originele objecten die allen, van de kleinste sigaret tot aan het grootste kanon, onder handen genomen kunnen worden. Ter afsluiting wordt de actuele betekenis van de rechten van de mens ervaren in het museum.

Bezoekers met een visuele beperkingen kunnen op drie data het museum bezoeken om daar het verhaal van de bevrijding te horen en te voelen. Dit kan op 14 januari, 9 juni en 6 september. Reserveren is noodzakelijk, stelt het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

Door: Redactie Nationale Zorggids