Normal_handicap__rolstoel__kind__speciaal_onderwijs__beperking

De tweeling van Marian Hageman en Dennis Hatz uit Den Bosch heeft een stofwisselingsziekte. Hun ziekte, het Lesh-Nygan syndroom, zorgt ervoor dat zij niet meer kunnen lopen. Over een paar jaar hebben beide jongetjes, die nu vier jaar zijn, een elektrische rolstoel nodig, waarbij een rolstoelbus noodzakelijk is. De ouders van de jongens zijn druk bezig met een inzamelingsactie, want zo’n bus kost 24.000 euro. Dat meldt Omroep Brabant. 

De rolstoel die de jongens nu gebruiken passen nog niet in de auto van hun ouders. Maar over een paar jaar zijn ze uit deze rolstoel gegroeid en hebben ze een nieuwe rolstoel nodig die niet op te klappen is. Om de jongens te kunnen vervoeren, hebben ze een bus nodig. Ze hebben enkel geld nodig voor de bus zelf, want de aanpassingen die erin gedaan moet worden, krijgen ze vergoed.

De ouders van de tweeling heeft inmiddels met een Sinterklaasloterij en een Kerstloterij 900 euro verzameld, dus ze zijn er nog lang niet. In februari volgt een carnavalsloterij en in de zomer komt er nog één. Wie wil meedoen betaalt 50 cent per lot. 

Door: Redactie Nationale Zorggids