Normal_logo_koninklijke_kentalis_logo

Op donderdag 18 januari aanstaande is er op het Kentalis Compas College in Sint-Michielsgestel een open dag. De school biedt tweetalig Voortgezet Speciaal Onderwijs aan dove en slechthorende leerlingen.
Zij krijgen onderwijs dat bij hen past, zodat ze kunnen worden voorbereid op vervolgopleiding of werk. Jongeren, ouders en andere geïnteresseerden kunnen deze dag sfeer proeven, presentaties volgen en rondleidingen bijwonen. Dat meldt Kentalis.

De school biedt de opleidingen vmbo (basis/kader), vmbo-t en havo (onderbouw). Ook kunnen leerlingen praktijkonderwijs (PrO) volgen. Tijdens de open dag kunnen jongeren, ouders en geïnteresseerden presentaties volgen over het onderwijs en ontwikkelingen over ‘school in school’. Uiteraard staan leerkrachten en andere medewerkers klaar om vragen te beantwoorden. Ook zijn er rondleidingen door de school.

De open dag is vooral bedoeld voor leerlingen van groep acht en hun ouders of verzorgers. Uiteraard zijn leerlingen die willen overstappen, bijvoorbeeld vanuit regulier onderwijs, ook welkom. Er zijn tolken aanwezig.

Door: Redactie Nationale Zorggids