Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) heeft de aanwijzing voor Sociale Care in Nieuwleusen deels beëindigd. De aanwijzing voor Social Care bestond uit meerdere onderdelen, een deel van de aanwijzing is niet beëindigd. Dit meldt de Inspectie.

Social Care leverde zorg aan cliënten met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Een deel van de aanwijzing bestond eruit dat Social Care de zorg in het kader van de Wet langdurige zorg (Wlz) moest overdragen, omdat de kwaliteit van zorg ondanks meerdere aanwijzingen van de inspectie niet in orde was. Social Care heeft de cliënten overgedragen en verleent nu geen Wlz-zorg meer.

Een ander deel van de aanwijzing houdt in dat Social Care geen nieuwe Wlz-cliënten aan mag nemen zolang de zorgaanbieder niet voldoet aan de vereisten en normen voor goede zorg. De inspectie beëindigt dat deel van de aanwijzing niet. Social Care mag pas weer zorg aan nieuwe Wlz-cliënten verlenen, als  de inspectie heeft getoetst dat wordt voldaan aan alle vereisten en normen voor goede zorg.

Door: Redactie Nationale Zorggids