Normal_gehandicapt_rolstoel_hulp

NL Tour Rides start binnenkort weer met tourritten, waardoor mensen met een beperking worden gesteund. Fonds Gehandicaptensport is ook dit jaar weer maatschappelijk partner van NL Tour Rides. Iedere deelnemer van de toertochten doet een bijdrage aan de gehandicaptensport bij inschrijving. Dankzij deze steun kan het Fonds sport, structureel en dicht bij huis, mogelijk maken voor mensen met een handicap. Dit meldt Fonds Gehandicaptensport Nederland.

Fietsen is in Nederland met de paplepel ingegoten. Voor vele Nederlanders is bewegen en sporten de normaalste zaak van de wereld. Helaas is zelfstandig sporten niet voor iedereen een mogelijkheid. In Nederland zijn er namelijk 1,7 miljoen mensen met een handicap voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor mensen met een handicap mogelijk te maken zodat ook zij altijd en overal kunnen sporten.

De Primavera Ride op 18 maart is één van de negentien toertochten van NL Tour Rides. Ook is er in augustus de IJsselmeer Challenge. Daarbij kunnen fietsers een uitdagende route fietsen terwijl zij  met hun inschrijven het werk van Fonds Gehandicaptensport Nederland steunen.

Door: Redactie Nationale Zorggids