Logo_gehandicaptensport-fonds

Met de komst van drie nieuwe bestuursleden en één voorzitter denkt Fonds Gehandicaptensport voldoende kracht te hebben voor de toekomst. Met de aanstellingen zijn nu de belangrijke posities ingevuld. De bestuursleden zullen zich via de stichting inzetten om sport toegankelijk te maken en te houden voor mensen met een beperking. Dit meldt Fonds Gehandicaptensport.

Fonds Gehandicaptensport heeft sinds januari al twee bestuurders zien vertrekken, en in voorgaande jaren zijn meerdere hen voorgegaan. Reden hiervoor was onder andere het verlopen van de maximale bestuurstermijn van 12 jaar. Met de nieuwe aanwinsten denkt de organisatie klaar te zijn voor de toekomst.

Henk Markerink treedt aan als voorzitter van Fonds Gehandicaptensport. Frans van Steenis, Peter van Keulen en Bob van Oosterhout zullen aantreden als bestuursleden. Van Oosterhout is in 2014 en 2016 uitgeroepen tot meest invloedrijke persoon in de Nederlandse sportsponsoring. Peter van Keulen is oprichter en eigenaar van Public Matters. “Het is belangrijk dat sportparticipatie voor iedereen in Nederland mogelijk is. Deze toegankelijkheid vraagt om evenredige aandacht bij het Nederlandse publiek, het Nederlandse bedrijfsleven en in Den Haag.”

“Team Fonds Gehandicaptensport zal een lans breken om in iedere begroting, van de (lokale) overheid of sportvereniging, de meerkosten voor gehandicaptensport automatisch op te nemen en hoofdelijk te verdelen”, zegt Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport. “Net als de aandacht voor- en structureel sporten, zou dit de gewoonste zaak van de wereld moeten zijn.” Hij stelt dat zijn organisatie dé fondsenwervende organisatie van Nederland is. “Door creativiteit te combineren met commercie. Daar zijn wij het bestuur dankbaar voor.”

Door: Redactie Nationale Zorggids