Normal_rolstoel_beperking_handicap

De zoektocht naar de beste innovatie die kans maakt op de Gehandicaptenzorgprijs 2018 is voor de zevende maal gestart. Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is op zoek naar technologische innovaties die het leven van mensen met een beperking aangenamer en gemakkelijker maken. Wie zorgvernieuwingen in de gehandicaptenzorg wil nomineren kan dat nog doen  tot 31 mei 2018. Dat meldt VGN. 

Om in aanmerking te komen voor een nominatie, moet een innovatie klaar zijn en tussen 29 april 2016 en 30 april 2018 zijn verschenen. Bovendien moet aangetoond zijn dat de innovatie een uitkomst is van onderzoek en het moet aangetoonde waarde hebben. Voorbeelden van technologische innovaties zijn apps en games die mensen met een beperking bijvoorbeeld zelfstandiger of zelfredzamer maken.

Een vakjury zal alle inzendingen beoordelen om vervolgens een top drie te kiezen. In oktober 2018 vindt de uitreiking van de Gehandicaptenzorgprijs plaats. De nummer één krijgt 10.000 euro en een kunstwerk. De nummers twee en drie kunnen ook rekenen op een geldbedrag: 2.500 euro. 

Door: Redactie Nationale Zorggids