Normal_rolstoel__gehandicapt__verlamd

Op 28 juni aanstaande kunnen geïnteresseerden luisteren en meepraten op de eerste Participatiedag in 2018. Het thema van de dag is de flexibele arbeidsmarkt. Wat zijn de kansen op de flexibele arbeidsmarkt als je een chronische ziekte of beperking hebt? En welke nadelen en risico’s zijn er? Dat meldt Ieder(in). 

Flexibel werken maakt het mogelijk om werk aan te passen aan persoonlijke omstandigheden. Tegelijkertijd vraagt het ook om zelfstandigheid van de werkende. En hebben mensen te maken met minder zekerheid.

Wat is de wet- en regelgeving binnen de flexibele arbeidsmarkt? En hoe kan iemand met een beperking of chronische aandoening de vooroordelen op de werkvloer omzetten in voordelen? Kortom: Hoe kan iemand met een beperking of chronische aandoening zich het best positioneren op de flexibele arbeidsmarkt? En watmoeten belangenbehartigers daarover weten? 

Kitty Jong, vice-voorzitter van de FNV, opent de Participatiedag. Zij vertelt over de invloed van flexibilisering van de arbeidsmarkt op werk van mensen met een arbeidsbeperking. Daarna kunnen geïnteresseerden deelnemen aan twee workshops. Het voorlopige workshop-aanbod bestaat uit: wet-  en regelgeving, aan het werk als zelfstandige, drempels en stigma en een debat.

De Participatiedag 2018 is op donderdag 28 juni. De locatie is nog niet bekend, maar zal op een goed bereikbare en toegankelijke plek in Utrecht zijn. Deelname is gratis. 

Door: Redactie Nationale Zorggids