Normal_meisje_jong_kind_misbruik_pesten46

In het Limburgse Venlo is een verstandelijk beperkt meisje van 16 misbruikt door een 61-jarige handbaltrainer. Wandelaars ontdekten het tweetal in de bosjes, waarna zowel de man als het meisje snel vertrokken. De 61-jarige man, Sjaak S., is gemeenteambtenaar en geeft bovendien judoles aan zwakbegaafde kinderen en zet zich in voor gehandicaptensport. Onduidelijk is of de dader en het slachtoffer elkaar kennen via deze sportvereniging. Dit meldt RTL Nieuws.

Het 16-jarige meisje werd door de wandelaars aangesproken toen zij wegfietste van de plek waar het voorval plaatsvond. Zij kon door de wandelaars overtuigd worden om haar naar huis te brengen. Eenmaal thuis bij haar ouders bekende ze inderdaad misbruikt te zijn en dat het niet de eerste keer was dat deze man haar lastig heeft gevallen. Daar zou ook de zwakbegaafde dochter van Sjaak S. bij betrokken zijn geweest.

Het meisje, de ouders en de wandelaars zijn door de politie gehoord en er is aangifte gedaan tegen de man. Sjaak S. is vervolgens opgepakt op ‘verdenking van ontuchtelijke handelingen met een minderjarige’. De man is een geliefde trainer van de plaatselijke sportclubs, waar hij handbal- en judoles geeft aan kinderen met een verstandelijke beperking. Hem is daar de toegang ontzegd en ouders zijn ingelicht over de verdenking van ontucht met het meisje.

Door: Redactie Nationale Zorggids