Normal_muziek__noten__instrument

Leesproblemen doordat de ogen slechter worden? Dan geldt dat vaak ook voor het lezen van bladmuziek. Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen organiseert op woensdag 18 juli een lezing over de mogelijkheden van het lezen van bladmuziek op de iPad voor slechtziende mensen. Dit meldt Visio.

Lezing voor muzikale mensen met visuele problemen

Wanneer iemand slechtziend is, dan zijn veel dagelijkse dingen niet meer zo vanzelfsprekend. Bij alles wat we doen gebruiken we onze ogen. Ook bij het maken van muziek. Het lezen van bladmuziek is dan een hele uitdaging. De iPad wordt ingezet voor slechtzienden om teksten beter te kunnen lezen. Maar geldt dat ook voor het lezen van bladmuziek?

Bij het beantwoorden van deze vraag blijken er meerdere factoren een rol te spelen. Bladmuziek lezen vereist nauwkeurigheid en is niet voor iedere muzikant hetzelfde, maar afhankelijk van het instrument. Er bestaan apps die de bladmuziek vergroten en herschikken. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Tijdens de lezing gaat Marjolein Zwaan, Ergotherapeut bij Koninklijke Visio in op mogelijkheden van de iPad.

De lezing vindt plaats op 18 juli in Heerhugowaard. Aanmelden kan tot 12 juli via heerhugowaard@visio.org of 088-5859000

Door: Redactie Nationale Zorggids