Normal_rolstoel_beperking_handicap

Een vakjury, bestaande uit onder meer professor en voorzitter Martin Boekholdt van Stuurgroep Kwaliteitskader  Gehandicaptenzorg, lector Aly Waninge van de Hanzehogeschool en Marieke Braks van zorgverzekeraar VGZ, heeft tien technologische innovaties geselecteerd die meedingen naar de Gehandicaptenzorgprijs 2018. Dat meldt Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). 

De genomineerden zijn: Koraal Groep locatie De Hondsberg met de app signaLEREN, Koraal Groep locatie Street-wise met de App Jong en Zwanger en het Traingingsprogramma Silverfit Rephagia van Stichting de Trans. Ook zijn een digitaal programma voor psychoeducatie en beacons op straatmeubilair van Bartiméus genomineerd, evenals een methode voor contactbemiddeling van Ipse van Bruggen, sensortechnologie voor incontinentiemateriaal van Philadelphia, een digitale omgeving op schermen van Odion, Powertools van Siza en de kindergebaren-ap van NSDSK.

De innovaties variëren enorm: de één is gericht op emotieregulatie, de ander op serious gaming. Innovaties gaan over dating, beweging en nog meer. Op vrijdag 28 september kiest de jury na een pitch voor een top 3. De uiteindelijke winnaar ontvangt begin november op de Kennismarkt  10.000 euro en een kunstwerk en de nummers twee en drie gaan naar huis met een bedrag van 2.5000 euro. 

Door: Redactie Nationale Zorggids