Normal_rolstoel_beperking_handicap_2

Het UWV vergoedde voorheen de Canta van de 27-jarige rolstoelgebonden Naomi Vervaart. Maar een door de uitkeringsinstantie opgestelde brief staat dat de auto is afgeschreven en niet meer wordt vergoed. Volgens het UWV kan ze de dagelijkse twee kilometer naar haar werk ook zonder auto af, maar Vervaart zegt deze afstand niet te kunnen overbruggen. Dat meldt de Telegraaf. 

“Ik heb de brief twee keer gelezen. De eerste keer geloofde ik het niet. Daarna kon ik alleen maar huilen”, vertelt Vervaart aan de Telegraaf. Naast dat de reis naar haar werk een probleem is zonder Canta, verliest ze ook op sociaal vlak haar zelfstandigheid. Zonder auto is het stukken lastiger om een sociaal leven op te bouwen en te onderhouden.

De uitkeringsinstantie komt niet zomaar terug op haar besluit en daarom heeft Vervaart een bezwaarschrift opgestuurd. Ondertussen heeft iemand aangeboden haar afgekeurde auto voor haar aan te schaffen. Geweldig, vindt Vervaart, maar ze is niet overtuigd. Mocht het autootje helemaal van haar worden, dan moet ze bij problemen zelf opdraaien voor de kosten. 

Door: Redactie Nationale Zorggids