Normal_emoticons

Het UMCG doet samen met Accare en het Centrum voor Verstandelijke Beperking en Psychiatrie onderzoek naar probleemgedrag bij verstandelijk beperkte mensen. De onderzoekers willen weten waarom patiënten op een bepaald moment een bepaalde gedraging laten zien. Hiervoor zijn ze op zoek naar de mening van begeleiders van volwassenen met een verstandelijke beperking die twee vragenlijsten willen invullen en een telefonisch interview van 15 minuten willen doen. Dat meldt Kennisplein Gehandicaptensector. 

De onderzoekers hopen met dit onderzoek een werkwijze te kunnen ontwikkelen dat probleemgedrag vermindert. Tot nu toe is hier in Nederland vrij weinig wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Eerder vond al een verkenning van een kleine groep mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders plaats, waarbij gekeken werd naar wat er verandert na een gedragstherapeutische training voor begeleiders.

Begeleiders van 24-uursvoorzieningen voor volwassenen met een verstandelijke beperking die willen meedoen aan het onderzoek, kunnen een e-mail sturen naar e.bruinsma@umcg.nl (Eke Bruinsma). Aanmelden kan tot februari 2019. 

Door: Redactie Nationale Zorggids