Normal_rolstoel_handicap_beperking

Er komen langzaamaan meer datingsites bij voor mensen met een beperking. Ookwijdaten.nl is een initiatief van de 18-jarige Roy Avezaat en mensen met en zonder beperking kunnen zich er aanmelden. Dat meldt EenVandaag. 

Van Avezaat heeft een spierziekte en zit daardoor vaak in een rolstoel. Hij merkt dat veel restaurants nog steeds niet toegankelijk zijn en dat er nog steeds vooroordelen bestaan over het daten van iemand met een beperking. Samen met een internetbedrijf die hem een stageplaats aanbood, ontwikkelde hij zijn datingsite.

Via de website kunnen mensen fysieke afspraakjes maken, maar online daten behoort ook tot de mogelijkheden. “We hebben verschillende werelden gecreëerd waar je een avatar in kunt maken. Eén van de werelden is een bioscoop waar je kunt afspreken en dan kun je op date”, legt Avezaat uit. De site is niet alleen voor mensen die op zoek zijn naar een relatie, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar vriendschappen. 

Eerder dit jaar richtte Michel Schniedewind ook een website op voor mensen met een beperking. Op dating-voor-gehandicapten.nl kunnen ook mensen met en zonder handicap zich aanmelden. “Maar we willen vooral mensen met een handicap helpen”, zei oprichter Schniedewind afgelopen februari. 

Door: Redactie Nationale Zorggids