Normal_rolstoel__gehandicapt__verlamd

De gemeente Wassenaar had een rolstoelgebonden man niet zomaar een medisch advies mogen geven. Voorafgaand aan dit advies had een keukentafelgesprek moeten plaatsvinden en dat is niet gebeurd. De gemeente heeft een voorlopige voorziening opgelegd gekregen. In de tussentijd moet er alsnog een keukentafelgesprek gevoerd worden om een passend advies uit te brengen. Dat meldt Skipr. 

De rolstoelgebonden man stapte naar de gemeente omdat hij individuele begeleiding wilde. Op deze manier kon hij naar zijn hockeyclub blijven gaan. Volgens de gemeente kon de man zelfstandig met zijn aangepaste auto naar de club, maar had hij daarna een verpleegkundige nodig voor bepaalde handelingen en vrijwilliger zou hem kunnen helpen bij het dragen van zijn hockeyspullen. Individuele begeleiding kreeg hij niet toegekend.

Volgens de rechter is het medisch advies onvoldoende onderbouwd wegens het missende keukentafelgesprek. De gemeente had de aanvraag voor individuele begeleiding niet zomaar mogen afwijzen. Het is zaak dat Wassenaar de zorgbehoefte van de man alsnog in kaart brengt met een keukentafelgesprek. Omdat de man heeft aangegeven voorlopig te kunnen blijven sporten als hij 14 uur begeleiding per week krijgt, heeft de rechter dat tot zes weken na een nieuw besluit toegekend. 

Door: Redactie Nationale Zorggids