Logo_de_lentebloem

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Stichting De Lentebloem een aanwijzing gegeven. De Lentebloem mag geen nieuwe cliënten die zorg ontvangen vanuit de Wet langdurige zorg aannemen, totdat de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg zijn weggenomen. Dat meldt IGJ. 

De Lentebloem is een ouderinitiatief en een kleinschalige woonvoorziening voor jongeren met een verstandelijke beperking en psychische of sociaal-emotionele problemen Vorig jaar augustus bracht de inspectie een bezoekje aan De Lentebloem. Aldaar zag de inspectie een aantal tekortkomingen in de randvoorwaarden voor goede en veilige zorg.

Bij een tweede bezoek in juli van dit jaar was er niet genoeg verbeterd en bleek ook de uitvoering van de zorg onvoldoende. De Lentebloem scoort onvoldoende op zes van de acht getoetste normen in de thema’s Persoonsgerichte zorg, Deskundige zorgverlener en Sturen op kwaliteit en veiligheid.

De Lentebloem heeft drie maanden de tijd om de verbeteringen door te voeren. Als de zorginstelling niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Door: Redactie Nationale Zorggids