Normal_copyright_stockfreeimages_rolstoel_parkeerplaats

Een gehandicaptenparkeerkaart- en plaats zijn in de ene gemeente stukken duurder dan in de andere. Volgens kortingscode.nl lopen de prijzen voor gehandicapten die een parkeerplek- of kaart nodig hebben sterk uiteen. Eindhoven blijkt de duurste gemeente als het gaat om het betalen voor een parkeerplaats, parkeerkaart en medische keuring. Ede is de goedkoopste gemeente. Dat meldt kortingscode.nl.

Wie in Eindhoven een parkeerkaart, parkeerplaats en medische keuring nodig heeft, betaalt hiervoor 651 euro. In Ede kost zo’n aanvraag slechts 88,50 euro. Een losse gehandicaptenparkeerkaart kost in Haarlem 140 euro, in Zoetermeer 126 euro en in Eindhoven 111 euro. In Maastricht worden de kosten volledig vergoed vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en hoeven aanvragers dus niets zelf te betalen.

Een losse gehandicaptenparkeerplaats kan per gemeente ook honderden euro’s verschillen. Een parkeerkaart voor gehandicapten in Maastricht gratis, maar voor een parkeerplaats betalen mensen 635 euro. In Tilburg kost een parkeerplaats 494 euro en in Eindhoven 475 euro. Den Haag, Almere en Ede brengen hier geen kosten voor in rekening.

Lees hier meer over het onderzoek van kortingscode.nl

Door: Redactie Nationale Zorggids