Logo_1438940045_nmsflogo-juiste-kleur-cmyk
Ruim duizend deelnemers hebben op zondag 9 september hun steentje bijgedragen aan een wereld zonder MS. Zij liepen mee in het hardloop- en wandelevenement MS Motion Utrecht dat georganiseerd werd door het Nationaal MS Fonds. Met elkaar haalden ze maar liefst 160.010,- euro op. En de teller loopt nog. Dit meldt het Nationaal MS Fonds.
 

Totaalopbrengst

Met MS Motion Utrecht, de laatste editie van dit jaar, kon ook de totaalbalans opgemaakt worden. Rapper Tony Scott mocht een cheque ter waarde van 321.381,- euro overhandigen aan Geert Poelmans, onderzoeker aan Radboud Universiteit in Nijmegen. Een recordopbrengst. Dit bedrag zal gebruikt worden voor genetisch onderzoek met als doel afwijkende genen die MS veroorzaken te vinden en uiteindelijk MS te genezen.

Sponsorevenement

MS Motion is een evenement voor iedereen, dat dit jaar plaatsvond in Zwolle, Utrecht en Rotterdam. Het Nationaal MS Fonds gelooft in de kracht van beweging. Deelnemers van MS Motion maken zich sterk tegen MS door met een fysieke tegenprestatie geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van de chronische ziekte MS. Meer geld voor onderzoek is hard nodig, want het aantal mensen MS blijft stijgen. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, dus maar liefst 1 op de 1.000 mensen. Ieder jaar komen daar ongeveer 800 mensen bij.

Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. Het fonds initieert en financiert innovatief wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar uiteindelijke genezing van MS. Het fonds heeft sinds de oprichting in 1993 een nationale functie als MS-expert en is uitgegroeid tot dé organisatie die voorlichting geeft over en onderzoek doet naar MS in Nederland. Ook volgend jaar organiseert het fonds weer meerdere edities van MS Motion. Houd Facebook en de website in de gaten voor meer informatie: www.msmotion.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids