Logo_logo_logo_arduin

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) legde onlangs een bevel op aan gehandicaptenzorginstelling Arduin, locatie Aagtekerke. Daar wordt namelijk geen goede en veilige zorg geboden. Op dit moment is nog niet voor alle cliënten die Bopz-gerelateerde zorg (bijzonder opnemingen psychiatrische ziekenhuizen) nodig hebben een andere zorgaanbieder gevonden. Daarom is het bevel verlengd tot 1 oktober 2018. Het bestuur van Arduin heeft aangegeven dat zij verwacht binnen deze termijn alle cliënten die Bopz-gerelateerde zorg ontvangen te kunnen overbrengen naar een nieuwe zorgaanbieder. Dit melden IGJ en Omroep Zeeland. 

Van de cliënten die op Arduin locatie Aagtekerke wonen, zijn er zes cliënten met een verstandelijke beperking die Bopz-gerelateerde zorg nodig hebben. De inspectie heeft tijdens haar bezoek ernstige tekortkomingen geconstateerd in de wijze waarop Arduin deze zorg verleent en de zorgverlening heeft georganiseerd op de locatie. De zorgverleners zijn in deze situatie niet in staat om goede Bopz-gerelateerde zorg te bieden. Er mogen daarom ook geen nieuwe Bopz-clienten op deze locatie geplaatst worden.

Vertrek bestuursvoorzitter

Arduin-bestuursvoorzitter Peter van Wijk heeft vorige week zijn vertrek aangekondigd. Hij was al van plan om in 2019 weg te gaan, maar vertrekt door alle problemen bij de organisatie eerder. Uiterlijk 31 december is zijn laatste dag bij de gehandicaptenzorginstelling die de afgelopen tijd meerdere malen in het nieuws kwam wegens personele en financiële problemen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids