Normal_voetbal

Een groep verstandelijke beperkte sporters daagt veertien topsporters uit voor een echte challenge. Dit doen zij in het kader van Play Unified, een actie van Special Olympics om aandacht te vestigen op inclusiviteit in de sportwereld. Het zou bijvoorbeeld normaal moeten zijn voor sporters met een verstandelijke beperking om mee te spelen bij een normale sportvereniging. Onder meer Kjeld Nuis, Arjen Robben, Epke Zonderland, Ireen Wüst en Anna van der Breggen zijn uitgedaagd. Dit melden de Stentor, Omrop Fryslan en Special Olympics. 

Sportverenigingen, waaronder voetbalclubs, bieden momenteel veelal G-trainingsavonden aan, speciaal voor mensen met een beperking. De actie Play Unified wil hier verandering in brengen en gehandicapte sporters vaker laten meespelen met de niet-gehandicapte clubleden.

Inmiddels hebben onder Kjeld Nuis, Ireen Wüst en Epke Zonderland de uitdaging geaccepteerd. “Het lijkt me geweldig als Erik hier in de hal komt. Ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren”, aldus Zonderland. 

Door: Redactie Nationale Zorggids