Normal_ziggo_dome

Directeur Operationele Zaken Ronald Fiolet van de Ziggo Dome ontving onlangs het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid, waar sinds 2016 naartoe gewerkt is. De Ziggo Dome is hiermee de eerste Nederlandse concertzaal die het keurmerk ontvangt. Dit meldt Ziggo Dome.

Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid 

Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid (NLKT) is bedoeld voor de ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland met een beperking. Dit zijn mensen met auditieve, visuele, motorische en verstandelijke beperkingen en mensen die gebruikmaken van een assistentiehond. Het Keurmerk wordt na een uitgebreide toets verstrekt door Ongehinderd.

Toegankelijkheid de norm

De aanleiding voor Ziggo Dome om in aanmerking te komen voor het keurmerk, waren de werkzaamheden die verricht werden voor bezoekers met een visuele beperking. De zaal zocht een samenwerking met Ongehinderd, een sociale organisatie die bedrijven en gemeenten helpt om toegankelijkheid stapsgewijs verder te optimaliseren.

Vanuit daar is toegewerkt naar het behalen van het keurmerk. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk, is het gebouw gekeurd op meer dan 1.500 punten. Uitgebreide toegankelijkheidsinformatie over Ziggo Dome is te vinden in de Ongehinderd app. Hiermee kunnen bezoekers met een beperking zich gemakkelijk voorbereiden op hun bezoek.

Directeur Operationele Zaken Ronald Fiolet: "Vanaf 2016 zijn wij bezig om het gebouw dusdanig in te richten en aan te passen, zodat het voldoet aan de eisen van het NLKT. Dat de Ziggo Dome nu door de keuring heen is, en wij het Keurmerk ontvangen, is bijzonder prettig. Iedereen moet van muziek kunnen genieten en wij doen er alles aan dit te faciliteren. Het is goed dat andere partijen, zoals Vereniging Voor Evenement Makers zich nu ook bezighouden met het onderwerp toegankelijkheid."

Door: Redactie Nationale Zorggids