Normal_staatssecretaris_van_ark_szw

De Tweede Kamer heeft staatssecretaris Tamara van Ark gevraagd in de Banenafspraak het onderscheid tussen markt en overheid op te heffen, zo is te lezen op de website van Rijksoverheid. Van Ark liet eerder in een brief al weten hier open voor te staan. De staatssecretaris laat weten dat de overheid aan de lat blijft staan voor haar aandeel. Dit meldt Rijksoverheid. 

“Alles wat ik doe is gericht op het creëren van extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Het moet eenvoudiger zodat meer mensen kans krijgen op werk. Dat is hard nodig, want de helft van de mensen heeft nog geen baan.”

Hiervoor hanteert Van Ark twee uitdrukkelijke voorwaarden. De 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking móeten er komen. Daar verandert niets aan. En de overheid blijft aan de lat staan voor haar aandeel. “Als ik kijk naar hoe de overheid het de afgelopen jaren heeft gedaan, moet zij dus nog enorm aan de bak.”

In november komt de staatssecretaris in het kader van het breed offensief met een verdere uitwerking vn vereenvoudiging en verbetering van de Banenafspraak, de Wajong en de loonkostensubsidie. 

Door: Redactie Nationale Zorggids