Normal_rss_entry-155652

Het Sinterklaasjournaal krijgt dit jaar weer een gebarentolk. De NTR voorzag de afleveringen vorige jaar voor het eerst van tolk om tegemoet te komen aan een grote wens van dove en slechthorende kinderen en hun ouders. Op veler verzoek is daarom besloten om ook dit jaar alle afleveringen van Het Sinterklaasjournaal met gebarentolk uit te zenden.

Sinterklaas zal bij zijn intocht in Zaanstad ook gezelschap krijgen van zwarte pieten, maakte de NTR eerder al bekend. "Naar gelang ze vaker door de schoorsteen zijn gegaan, worden ze zwarter'', aldus een zegsman van de omroep die de intocht van de Sint uitzendt. "Er zijn er ook bij die helemaal zwart zijn."

Er ontstond twee weken geleden enige verwarring over de kleur van de Pieten toen de NTR had gemeld dat dit jaar alle knechten van de Sint roetvegen in plaats van een egaal gitzwart gezicht zouden hebben.

RTL maakte in 2016 al expliciet de keuze voortaan alleen nog maar roetveegpieten op te voeren in alle programma's. De commerciële zender gebruikt geen gitzwarte pieten meer. Dat beleid wordt dit jaar niet veranderd, bevestigt een woordvoerder.

Door: ANP