Logo_logo_merakel

Het verscherpt toezicht op de kleinschalige zorgvoorziening Merakel is opgeheven. Het vertrouwen in het functioneren van de besturing van de stichting is weer hersteld, laat Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) weten. 

Merakel is een kleinschalige zorgvoorziening in Lutjebroek voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Merakel biedt onder meer dagbesteding, naschoolse, weekend- en vakantieopvang en tijdelijk verblijf. In juli stelde de inspectie Merakel onder verscherpt toezicht omdat er bestuursproblemen waren die een risico vormden voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg en hulpverlening.

Er is nu een waarnemend bestuurder aangesteld, waardoor de communicatie en de samenwerking tussen de raad  van bestuur en raad van toezicht is verbeterd. De inspectie heeft er vertrouwen in dat de waarnemend bestuurder samen met de raad van toezicht op de ingeslagen weg doorgaat en de noodzakelijke verbeteringen doorvoert.

De zorgvoorziening moet de inspectie voorlopig blijven informeren over de continuïteit van de besturing. En op haar beurt zal IGJ de vorderingen daar blijven volgen in haar reguliere toezicht. 

Door: Redactie Nationale Zorggids