Normal_marieclairejulianrobindouwebobenmerijnfotostellagommanslwfnsgk03512

Nooit meer kinderen met een handicap die worden buitengesloten of gepest: dat is waar Marie-Claire (11), Julian (12) en Robin (10) zich het komende jaar voor gaan inzetten. Zij zijn zaterdag 3 november gekozen als de nieuwe kinderambassadeurs van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Dat gebeurde in een spannende finale in theater Flint in Amersfoort. Dit meldt de NSGK.

Kinderen met een handicap worden vaak buitengesloten. De tien kandidaten vertelden uit eigen ervaring wat dit betekent: ze kunnen niet meedoen in de speeltuin, kunnen niet terecht bij een reguliere sportclub, gaan vaak naar aparte scholen en kunnen een winkel of zwembad niet in. Ook vertelden de kinderen wat hier volgens hen aan moet gebeuren. Met deze ‘CAPtalk’ moesten zij de jury en het publiek overtuigen waarom zij de beste kinderambassadeur zijn.

Prinses Laurentien

Speciale gast was prinses Laurentien. Als initiatiefnemer van de Raad van Kinderen zet zij zich ervoor in dat er beter gebruik wordt gemaakt van de ideeën en denkkracht van kinderen. Zij was aanwezig om de jury, bestaande uit Ron Boszhard, DJ Ingrid Jansen en NSGK-directeur Henk-Willem Laan, inspiratie te geven voor het kiezen van een kinderambassadeur. “Het is niet meer dan logisch dat kinderen meedenken over maatschappelijke vraagstukken”, aldus prinses Laurentien.

De middag werd gepresenteerd door Lucille Werner. Zanger en NSGK-ambassadeur Douwe Bob verzorgde een optreden. Een registratie van de finale wordt uitgezonden op NPO Z@pp Extra, op 21 en 22 december van 19.20 tot 20.00 uur.