Normal_social_media__facebook__twitter__verslaving

Vorige week deed de vader van de 38-jarige verstandelijk beperkte Joost een oproep op Facebook waarin hij vraagt om honingraten voor zijn zoon. Het speelgoed dat al 40 jaar niet meer in productie is, is het lievelingsspeelgoed van Joost, die het syndroom van Dravet heeft. Dit meldt RTL Nieuws. 

De plastic honingraten waar Joost zo graag mee speelt zijn versleten en veel zijn niet meer bruikbaar. Daarom ging zijn vader op Facebook op zoek naar nieuwe graten. Binnen een week had hij al 250 nieuwe blokken in huis en er komen nog steeds blokken binnen. Het Facebookbericht is inmiddels bijna 50.000 keer gedeeld.

Het liefst ziet vader Henk Hoogstraten er meer binnenkomen. Vroeger had hij er achthonderd van in huis. “Van de achthonderd zijn er nog zo’n tachtig over. Die hebben we verdeeld over verschillende locaties”, zegt Hoogstraten. Hiermee doelt hij onder meer op de woongroep van Joost, de plek waar hij dagbesteding heeft en thuis.

Syndroom van Dravet

Het syndroom van Dravet is een zeldzame ziekte. Patiënten krijgen als baby vaak epileptische aanvallen, als gevolg van koorts. Later komen daar ook andere aanvallen bij, waaronder de mycoclonische variant, waarbij spieren of groepen spieren onvrijwillig kort samentrekken. Het Dravetsyndroom gaat ook samen met cognitieve beperkingen, bewegingsstoornissen en gedragsstoornissen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids