Normal_kantoor_baan_ontslag

Ongeveer de helft van de medewerkers bij mediabureau MEO (Media en Ondersteuning) heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Er werken mensen met autisme, een fysieke beperking of depressie. Meo biedt ze een leer- en werktraject, waardoor ze hun uitkering kunnen behouden. Sommige van hen komen in dienst bij het mediabureau, anderen kunnen elders gemakkelijker aan het werk komen. De directie van het bedrijf benadrukken dat ze geen sociaal werkbedrijf zijn, maar werken vanuit een commercieel oogpunt. Dit meldt Trouw. 

“We hebben een wat groter vangnet, je mag wat vaker fouten maken”, legt leidinggevende Joost van der Burght uit. Nieuwe medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt mogen daarnaast langzaam hun uren opbouwen en krijgen bij MEO de kans om een vak te leren. Dit kan online marketing zijn, ontwerp of schrijven.

Vaak gaat het goed, maar soms ook niet. Het werken op een kantoor is niet voor iedereen geschikt en klantcontact is ook niet voor iedereen weggelegd. Er kunnen dan moeilijke situaties ontstaan, zegt directeur Edwin Teljeur, maar hij vindt het erg fijn om mensen die doorgaans dankbaarder zijn dan 'normale' medewerkers een contract te kunnen bieden. “Dit is de leukste baan die ik ooit gehad heb.”

Door: Redactie Nationale Zorggids