Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

Gehandicaptenzorginstelling Vinden & Binden krijgt een aanwijzing van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Bij een inspectiebezoek op 30 oktober bleek namelijk dat er bij de zorgaanbieder een groot aantal tekortkomingen was in de zorg. Cliënten op locatie Mosselaarweg in Best krijgen niet de zorg en begeleiding die ze nodig hebben. Op de locatie hangt de begeleiding en de zorg voor de cliënten voor het grootste deel af van één zorgverlener. Hierdoor is de continuïteit van de zorgverlening onvoldoende en zijn de cliënten vooral op zichzelf aangewezen. Dit meldt IGJ. 

Vinden & Binden heeft twee weken de tijd om de zeven cliënten op deze locatie over te dragen aan een andere zorgaanbieder. Ook mag het daar voorlopig geen nieuwe cliënten aannemen.

De inspectie wil dat cliënten door deze aanwijzing de zorg en begeleiding krijgen die zij nodig hebben en waarvoor zij geïndiceerd zijn. Vinden & Binden biedt zorg aan cliënten met een verstandelijke beperking op basis van de Wet langdurige zorg. Vinden & Binden heeft naast de locatie aan de Mosselaarweg nog andere locaties waar zorg wordt geboden.

Pas weer zorg verlenen bij goedvinden inspectie

Vinden & Binden mag pas weer zorg aan nieuwe cliënten gaan verlenen op genoemde locatie, als na toetsing door de inspectie is vastgesteld dat Vinden & Binden voldoet aan deze aanwijzing. Als de zorginstelling niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Door: Redactie Nationale Zorggids