Normal_geld_briefgeld_munten

Gehandicaptenzorginstelling Arduin krijgt 1,5 miljoen euro van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. De Zeeuwse instelling heeft sinds langere tijd last van een personeelstekort waardoor de kwaliteit van zorg in gevaar komt. Daarnaast kampt het met financiële problemen die mogelijk kunnen leiden tot een discontinuïteit van de zorg. Dit melden Omroep Zeeland en Telegraaf. 

Het geld is bedoeld om de tekorten van dit jaar op te vangen, zegt De Jonge. De gehandicaptenzorginstelling is blij met het geld en kan hier voorlopig mee verder. Maar voor de langere termijn is er meer nodig, zegt René Molenaar van de cliëntenraad.

Samenwerking 's Heeren Loo

Arduin stevende eigenlijk op een faillissement af, maar door een betere samenwerking met ‘s Heeren Loo aan te gaan, is de continuïteit van de zorg voorlopig gewaarborgd. Het is goed mogelijk dat ‘s Heeren Loo Arduin uiteindelijk overneemt.

Arduin moet begin volgend jaar een toekomstplan laten zien, zodat duidelijk wordt hoe de organisatie kan werken aan een gezondere toekomst. 

Door: Redactie Nationale Zorggids