Logo_vgn_vereniging_gehandicaptenzorg_nederland_logo

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft een nieuwe voorzitter gevonden in oud-politicus Boris van der Ham. Gisteren is hij tijdens een extra ledenvergadering unaniem gekozen als voorzitter. De man was tien jaar lang Tweede Kamerlid voor de D66 en gaat zich nu sterk maken voor de emancipatie van mensen met een beperking. Dit meldt Skipr.

Hij heeft het stokje per direct overgenomen van vicevoorzitter Greet Prins. Hij zegt vanuit zijn hart te hebben gekozen voor de vereniging. “De keuzes in wat ik wel en niet doe, gaan heel vaak langs mijn hart. Maakt mijn hart een sprongetje of niet, is dan de vraag”, aldus Van der Ham. “In dit geval gebeurde dit absoluut.”

De nieuwe voorzitter ziet voor zichzelf een functie voor zich als ijsbreker voor mensen met een beperking. “Ik ben echt een verenigingsman en beschik over een groot netwerk in Den Haag.” Hij wil samen met andere mensen uit de zorg zich sterk maken voor mensen met een beperking en hen op de juiste plek krijgen om hun verhaal te doen. “Samen werken aan de emancipatie van mensen met een beperking. En ik wil een ander woord bedenken voor ‘cliënten’.”

Door: Redactie Nationale Zorggids