Normal_hugo_de_jonge

Onlangs bracht zorgminister Hugo de Jonge een bezoekje aan Academy Het Dorp, waar hard wordt gewerkt aan slimme, betaalbare technologische oplossingen voor ouderen en mensen met een beperking. Ervaringsdeskundigen mogen de nieuwste foefjes uitproberen en testen in de praktijk. Technologie moet eraan bijdragen dat mensen met een beperking langer zelfstandig kunnen blijven wonen en een betere kwaliteit van leven hebben. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

“Vaak worden dingen bedacht waar je als gebruiker helemaal niets mee kunt. Hier kijken wij zelf of het werkt”, zegt Anne Hendriks. Zij is gastvrouw bij Academy Het Dorp en heeft De Jonge vorig jaar uitgenodigd om de broedplek een keertje te komen bezoeken. Zij en andere ervaringsdeskundigen lieten de minister zien aan welke innovaties wordt gewerkt. 

De vorig jaar overleden Mies Bouwman gaf in 2016 het startschot voor de oprichting van Academy Het Dorp. Bouwman ging jaren daarvoor samen met de arts Arie Klapwijk voorop om ervoor te zorgen dat mensen met een handicap in woongemeenschap Het Dorp hun eigen leven konden leiden.

Door: Redactie Nationale Zorggids