Normal_visio

Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, geeft advies en informatie over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van aangepast lezen. Uiteenlopende visuele problemen kunnen leiden tot moeilijkheden bij het lezen. De ondertitels van een televisieprogramma kunnen bijvoorbeeld moeilijk te volgen zijn, maar wordt door het gebruik van de juiste hulpmiddelen gemakkelijker gemaakt. Visio in Den Haag organiseert op vrijdag 15 februari een informatiebijeenkomst waarbij mensen kennis kunnen maken met gesproken ondertiteling via de GO Box. Dit meldt Koninklijke Visio. 

Uit onderzoek blijkt dat veel (oudere) mensen met een beperkt zicht rond blijven lopen met vragen over leven met hun visuele beperking. De professionals van Koninklijke Visio kijken naar de mogelijkheden om het leven met deze visuele beperking makkelijker te maken. 

De bijeenkomst bij Koninklijke Visio wordt begeleid door Karel Raven, hij is al jarenlang deskundige op het gebied van het aanbieden van gesproken teksten voor blinden en slechtzienden. Hij demonstreert onder meer hoe de GO Box aangesloten moet worden op de televisie. Door het gebruik van de GO Box is het mogelijk om alle favoriete anderstalige programma's te volgen. 

Op vrijdag 15 februari aanstaande kunnen geinteresseerden de bijeenkomst bijwonen bij Visio in Den Haag. Geinteresseerden moeten zich eerst aanmelden via denhaag@visio.org of telefonisch via 088 - 585 92 00.

Door: Redactie Nationale Zorggids