Normal_rss_entry-169972

Mensen die apps als WhatsApp en Messenger gebruiken, krijgen 59 nieuwe emoji's tot hun beschikking. De nieuwe emoji's moeten onder meer gehandicapte mensen helpen. Zo zijn er afbeeldingen van een kunstarm, een kunstbeen, een doof iemand, een persoon in een rolstoel, een blindengeleidehond en een blindenstok gemaakt. Begin vorig jaar legde Apple de voorstellen voor de nieuwe emoji's voor aan het Unicode Consortium. Het bedrijf wil dat mensen met een lichamelijke beperking zich betrokken voelen bij de algehele samenleving, ook op digitaal niveau.

Andere nieuwe emoji's zijn onder meer een gapend gezicht, een luiaard, een orang-oetan, een flamingo, een otter, een wafel, een stinkdier, een veiligheidsvest, een ui, knoflook, een ijsblokje, een jojo, een druppel bloed en een handgebaar dat suggereert dat iemand niet al te zwaar geschapen is. Verder zijn er emoji's voor stelletjes van hetzelfde geslacht.

De nieuwe lijst is bekendgemaakt door het Unicode Consortium, het samenwerkingsverband van grote techbedrijven dat over de icoontjes gaat. Eerder kwamen er emoji's voor roodharigen, grijsharigen en kale mensen en kon de huidskleur worden aangepast. In totaal zijn er nu bijna drieduizend emoji's. Waarschijnlijk zijn de emoji's dit najaar te gebruiken.

Door: ANP