Normal_rolstoel_beperking_handicap_2

Lucille Werner gaat in onder meer een nieuw televisieprogramma op zoek naar diegene die als minister van Gehandicaptenzaken mensen met een handicap wil vertegenwoordigen. De presentatrice wil dat er meer aandacht komt voor Nederlanders met een beperking en pleit voor een eenduidig gehandicaptenbeleid. Dit melden NOS en ANP.  

De minister die Werner zoekt moet kunnen lobbyen, kunnen praten over wetgeving, maar ook innovatief zijn en praktijkgericht. De presentatrice die zelf een handicap heeft, weet ongeveer wel wat ze zoekt in ‘haar’ minister: een persoon die als aanspreekpunt fungeert, en tegelijkertijd onder niet-gehandicapten kan duidelijk maken wat het is om met een beperking te leven.

Nederland loopt achter

Nederland wordt vaak als vooruitstrevend en goedlopend zorgland gezien, maar volgens Werner loopt het land achter als het gaat om aandacht voor gehandicaptenzorg. Hierbij wijst ze onder meer naar India en Honduras waar wel extra aandacht is voor de gehandicaptenzorg met speciaal daarvoor ingerichte ministeries. 

Solliciteren

Iedereen kan solliciteren op de functie van minister. Na de lancering van de vacature volgt een auditiedag. Na afloop van deze dag blijven er uiteindelijk vijf kandidaat-ministers over die het tegen elkaar gaan opnemen tijdens de liveshow op 24 mei op NPO 1.

Door: Nationale Zorggids