Normal_gebarentaal_doof_slechthorend_speciaal_onderwijs

StorySign, de app die dove kinderen helpt met leren lezen, krijgt een vervolg. Huawei voegt dit jaar Huawei vier nieuwe boeken toe aan de StorySign bibliotheek, waar op dit moment het bekende boekje ‘Waar is Dribbel’ al in staat. Daarnaast doneert Huawei een half miljoen dollar aan de Europese Unie van de Doven. Dit meldt Huawei.

VIER NIEUWE KINDERBOEKEN

Huawei lanceerde StorySign in december 2018 als hulpmiddel om het voorleesmoment tussen ouders en dove kinderen te versterken. Ouders kunnen gewoon voorlezen, terwijl ze samen met hun kinderen kijken hoe de tekst in het boekje in real-time naar gebarentaal wordt vertaald. Momenteel is het wereldwijd bekende boekje ‘Waar is Dribbel’ in de StorySign app beschikbaar en dit jaar volgen vier nieuwe kinderboeken in de app. Alle boeken verschijnen in verschillende landen, waaronder Nederland en België, steeds in de lokale gebarentaal.

DONATIES

Een groot deel van de wereldwijd 32 miljoen dove kinderen heeft moeite met lezen. Met StorySign wil Huawei de dovengemeenschap op lange termijn bijstaan. Enerzijds door hen met de app te helpen leren lezen, anderzijds door aandacht en donaties te genereren voor initiatieven op dit gebied. Tijdens de lancering konden mensen dan ook doneren via de StorySign website. Al het ingezamelde geld ging naar de ondersteuning van projecten voor geletterdheid en dove kinderen.

Door: National Zorggids