Normal_bruno_bruins

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorge en Sport heeft op zaterdag 6 april de sporters die Nederlanders hebben vertegenwoordig bij de Special Olympics gehuldigd. De sporters hebben in Abu Dhabi 69 medailles gewonnen (32 keer goud, 18 keer zilver en 19 keer brons). In Utrecht zijn ze in het zonnetje gezet. Dit meldt Rijksoverheid. 

Special Olympics

Special Olympics is de sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Iedere twee jaar vinden de Special Olympics World Games plaats. Dit jaar van 14 tot en met 21 maart 2019 in Abu Dhabi. Zevenduizend sporters vanuit meer dan 190 landen gingen met elkaar de strijd aan. Met 500.000 toeschouwers zijn de World Games ’s werelds grootste sportevenement in 2019.

Inclusief sporten

In Nederland zijn er 1,4 miljoen mensen met een verstandelijke beperking. Hiervan sport 36 procent. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport investeert daarom middels het sportakkoord in mogelijkheden om iedereen ongeacht beperking te kunnen laten sporten. Mooie voorbeelden zijn de challenge van Play Unified, waarbij sporters met en zonder beperking samen sporten en Healthy Atletes waarbij sporters met een verstandelijke beperking begeleid worden om hun sport zo goed mogelijk uit te kunnen oefenen.

Door: Nationale Zorggids