Beeld: Specsavers

Specsavers brengt een speciale brillenlijn op de markt voor kinderen met een lage neusbrug. Een lage neusbrug komt voor bij kinderen met kleine gelaatstrekken, zoals bij kinderen met Downsyndroom. Bij deze speciale brillen is de brug van het montuur lager geplaatst dan bij een gewone bril waardoor kinderen beter door de lens kunnen kijken. Daarnaast sluit het aangepaste montuur beter aan op hun gezicht. Alle brillen zijn voorzien van vrolijke Disney-figuren, zoals Assepoester, Rapunzel, Star Wars en figuren uit de Marvel Universe. Dit meldt Specsavers. 

Ontwikkeld met experts en verzorgers

Een speciaal team van experts op het gebied van bijzondere gezichtskenmerken, optometristen en ouders en verzorgers is verantwoordelijk voor het ontwerp van de brillenlijn. De monturen zijn ontworpen met het oog op hun functionaliteit. Voor kinderen met een lage neusbrug kan het lastig zijn goed door hun bril te kijken: vaak kijken zij er een beetje overheen.

Dit ongemak is te verhelpen door een bril te dragen met een lage brug. De brillen zijn ook geschikt voor kinderen met een bredere slaap. De flexibele poten drukken namelijk niet tegen de zijkanten van het hoofd waardoor de brillen comfortabeler zijn. Daarmee is ook de kans dat kinderen de bril ophouden groter.

De brillen uit de Disney-lijn zijn verkrijgbaar voor 139 euro en geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar. De monturen bevatten standaard enkelvoudige glazen.

Door: Nationale Zorggids
Beeld: Specsavers